Tullverkets regleringsbrev, Del 3

Regleringsbrev Tullverket 2009-2013

2009 (Antal sidor: 12)

Inte mycket skillnad alls mot 2008. Men det har adderats en punkt om miljöledning (var inte MP en del av regeringsunderlaget då?) och punkten Regelförenkling har minimerats till ett rapporteringskrav till Nutek.

Punkten ”Samhällets krisberedskap” är helt struken, vilket på något vis är regeringen Reinfeldts legacy i historiens kranka blekhet (”försvaret är ett särintresse”….). Men man har också strukit punkten ”Antidiskrimineringsregler”

Kapitel 2 existerar inte vilket i sig kan vara synopsis till en konspirationsteoriserie på Viaplay…..

2010 (Antal sidor: 13)

Ny utformning av regleringsbrevet med betydligt fler mål att återrapportera kring (ger god sysselsättning i Regeringskansliet) men i stort sett samma faktiska innehåll som 2009.

2011 (Antal sidor: 12)

Kansliet har i det stora hela gjort det lätt för sig och uppdaterat föregående år med nya datum förutom punkten ”IT för en grönare förvaltning”.

Men det finns en ny punkt ”Regelförenkling” där regeringen vill åstadkomma ”en märkbar positiv förändring i företagens vardag”. Tullverket ska då ” bistå Tillväxtverket i mätningarna av företagens administrativa kostnader med en uppdatering av förändringarna i regelverken för 2010”.

2012 (Antal sidor: 11)

Copy+ paste. Skrivningarna om ”Förebyggande arbete i form av service och information” och ”Enkla och tidsenliga regler är kvar”.

Punkten ”Regelförenkling” från 2011 är borta men resultatet av den skulle redovisas under 2012. Jag ska försöka sniffa fram den redovisningen.

2013 (Antal sidor: 11)

I stort sett identiskt med 2012

Kristian HalseComment